Starnieuws Suriname

www.starnieuws.com Rich Site Summary
 1. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is nog steeds op zijn post. Hij heeft in juli zijn portefeuille ter beschikking gesteld van president Chan Santokhi. Hij wilde per 1 augustus opstappen.

  De president had Jubithana in ee...
 2. De regering heeft Surinames democratie ernstig in gevaar gebracht. Ja zowel de democratie als de rechtsstaat (rule of law) zijn in gevaar, maar over het laatste volgt er op een ander moment ook een artikel. Een verregaande uitspraak, die wel nader beargumenteerd kan worden. 

  div...
 3. President Joe Biden heeft gezworen de Amerikaanse steun aan Oekraïne voort te zetten, nadat verdere militaire financiering was uitgesloten van een last-minute begrotingsovereenkomst van het Congres. De tijdelijke maatregel, die werd doorgevoerd om een sluiting van de regering te voorkomen, omvat...
 4. De Raad van Commissarissen (RvC) van Surzwam NV bevestigt dat de waarnemend directeur van het bedrijf, Ruben Durga, met verplicht verlof is gestuurd. Eerder is de waarnemend directeur reeds bericht dat het dienstverband met hem na 31 december 2023 niet gecontinueerd zal worden.
  di...
 5. Stand van zaken in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

  Na een onderbreking van een paar weken vakantie wordt deze column weer opgepakt. De oorlog in Oekraïne is zondag 1 oktober precies 585 dagen gaande. Op 24 februari 2022...