Caribisch Nederland

Caribisch Netwerk
 1. Officieel staat verzetsstrijder Tula in Nederland nog te boek als misdadiger, maar op dinsdag 3 oktober krijgt hij vanuit de Nederlandse regering eerherstel. Zangeres Izaline Calister en programmamaker Wensley Francisco kijken uit naar dat moment. “Dit is maar een begin om echt dingen te gaan veranderen.”  Na de grootste opstand die op 17 augustus 1975... Read more »

  The post ‘Eerherstel voor Tula is maar het begin’ first appeared on Caribisch Netwerk.

 2. Op Bonaire verschijnen steeds meer mensen voor de rechter die dronken achter het stuur hebben gezeten. Justitie belooft harder te gaan optreden. “Voor veel mensen op dit eiland is drinken en rijden heel gewoon.” In de eerste helft van het jaar gaat het om 92 bestuurders die langs de weg zijn aangehouden of na een... Read more »

  The post Aantal dronken autorijders neemt toe op Bonaire first appeared on Caribisch Netwerk.

 3. Cups, foambakken, blikjes, plastic zakken. Op Curaçao zie je veel zwerfvuil. Zelfs langs afgelegen zandwegen in natuurgebieden, worden er koelkasten, puin en tuinafval gedumpt. Waarom doen mensen dat? En hoe verander je dat gedrag? Sociaal psycholoog Stacey Mac Donald verbaast zich er over dat het nog altijd voorkomt dat op haar geboorte-eiland Curaçao vanuit een... Read more »

  The post Waarom is Curaçao zo vuil? ‘Spreek mensen aan op hun gedrag’ first appeared on Caribisch Netwerk.

 4. Met temperaturen overdag rond de 34 graden en een gevoelstemperatuur van maar liefst 40 graden, is het voor veel mensen op Curaçao onaangenaam warm. Hoelang duurt deze extreme hitte nog? “De maand september is normaal gesproken altijd de warmste maand”, vertelt Albert Martis, directeur van de Metrologische Dienst op Curaçao. “Afgelopen maand viel na het... Read more »

  The post Extreme hitte op abc-eilanden: ‘Hoelang duurt dit nog?’ first appeared on Caribisch Netwerk.

 5. Hoe is het om als zwarte Curaçaoënaar op te groeien in Nederland? Dichter Gershwin Bonevacia staat op het punt om zijn theatervoorstelling in première te laten gaan in Nederland. Hij krijgt al veel lovende reacties en mooie recensies in de dagbladen. De 31-jarige maakt een stormachtige carrière door. Hij schreef gedichten voor dagblad Het Parool,... Read more »

  The post Gershwin Bonevacia in theaters in Nederland, ‘Pijnlijk én prachtig dit’ first appeared on Caribisch Netwerk.